مراقبت های بعد از کامپوزیت

مراقبت های بعد از کامپوزیت

کامپوزیت از جمله بهترین تجهیزاتی است که به اصلاح ظاهر دندان پرداخته و برای دستیابی به لبخندی زیبا گزینه مناسبی به حساب می‌آید. طول عمر این نوع متریال به میزان توجه فرد و رعایت نکات مراقبتی بستگی دارد. بدین ترتیب در صورتی که به دنبال دریافت خدمات کامپوزیت دندان هستید باید به مراکز معتبر در این زمینه مراجعه کرده و همچنین از دندان‌های خود مراقبت کرده و به بهداشت آن‌ها توجه داشته باشید تا کامپوزیت قرار گرفته روی دندان طول عمر بالایی داشته باشد. در ادامه مهمترین نکاتی که باید برای مراقبت های بعد از کامپوزیت رعایت کنید را به طور دقیق بررسی کرده‌ایم. در نتیجه تا انتها با ما همراه باشید.

نحوه مراقبت های بعد از کامپوزیت

مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که به طور مستقیم روی طول عمر ونیر موثر در نظر گرفته می‌شود. از جمله نکات قابل اهمیتی که در این زمینه وجود دارد باید به موارد زیر اشاره کنیم:

  1. به رژیم غذایی دقت داشته باشید، توصیه می‌شود کمتر از نوشیدنی‌های رنگی استفاده کرده و مصرف غذاهای اسیدی و شیرین را تا مدتی قطع کنید.
  2. عادات اشتباه دهان و دندان چون جویدن مداد، گاز گرفتن ناخن و باز کردن بطری با کمک دندان را ترک کنید.
  3. بهتر است بعد از دریافت این نوع خدمات حتما از خمیردندان‌های مخصوص استفاده کنید. همچنین در صورت حساسیت مقابل گرما و سرما به دندانپزشکی مراجعه فرمایید.

مراقبت های بعد از کامپوزیت در روزهای اول

همانطور که حتما قبل از انجام کامپوزیت، به این سوال برای خودتان پاسخ داده اید که کامپوزیت بهتر است یا لمینت، پس حتما این را هم می‌دانید که کامپوزیت هم درست مانند لمینت به مراقبت های زیادی، مخصوصا در روز های اول نیاز دارد. مراقبت های بعد از کامپوزیت از اهمیت بالایی برخوردار بوده و باید به آن‌ها دقت داشته باشید، بر این اساس به نکات زیر دقت کنید:

  1. تا مدتی از مصرف نوشیدنی‌ها و غذاهای رنگی اجتناب کرده، این مواد غذایی به Composite چسبیده و به مرور زمان باعث تغییر رنگ آن می‌شوند.
  2. تا چند روز اول از خوردن مواد غذایی سفت و خشک چون آجیل، نان تست خشک شده و … خودداری کنید چرا که به دندان فشار وارد می‌کنند.
  3. دقت داشته باشید که تا 24 ساعت اول نباید از مسواک و نخ دندان استفاده کنید چرا که احتمال جدا شدن کامپوزیت را به میزان قابل توجهی افزایش می‌دهند.
  4. بهتر است از دهانشویه استفاده نشود چرا که ترکیبات شیمیایی بکار رفته در آن به ساختار Composite آسیب وارد می‌کند.
  5. در صورتی که 24 الی 48 ساعت پس از بهرمندی از این روش درمانی دندان دچار درد، حساسیت یا هر مشکل دیگری شدید سریعا به دندانپزشکی مراجعه کنید.

مراقبت از کامپوزیت دندان در طولانی مدت

مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان

در صورتی که به مراقبت های بعد از کامپوزیت توجه داشته باشید زمان ماندگاری آن را افزایش خواهید داد، زمان تقریبی برای این کار 7 الی 10 سال در نظر گرفته می‌شود اما اگر نکات ذکر شده در قسمت بعد را انجام دهید طول عمر کامپوزیت دندان افزایش پیدا می‌کند.

  • رعایت رژیم غذایی
    به رژیم غذایی خود دقت داشته باشید، توصیه می‌شود از خوردن غذاهایی که سفت هستند و به سطح دندان می‌چسبند دوری کنید چرا که این موضوع روی کاهش عمر ونیر موثر در نظر گرفته می‌شود.
  • استفاده از خمیر دندان و مسواک مناسب
    استفاده از خمیر دندان و مسواک باکیفیت در سالم نگهداشتن Composite از اهمیت بالایی برخوردار است. در صورتی که برس مسواک کیفیت لازم را نداشته باشد می‌تواند روی سطح دندان خراش ایجاد کند بر این اساس به این موضوع توجه فرمایید.
  • مسواک زدن مداوم
    از اولویت‌های اصلی که بعد از بهرمندی از کامپوزیت دندان باید به آن دقت کنید، مسواک زدن منظم است. بدین ترتیب باید به طور مداوم و اصولی دندان‌ها را مسواک بزنید، توجه داشته باشید که نباید مسواک را به روی دندان فشار دهید.
  • مصرف نخ دندان و دهانشویه
    برای پاکیزه نگه داشتن فضای بین دندان باید از نخ دندان و دهانشویه استفاده کنید تا از رشد باکتری جلوگیری شود. دهانشویه نیز به حفظ بهداشت دهان و دندان یاری رسانده و باعث تمیز و سالم شدن دهان و دندان می‌شود.
  • عدم مصرف سیگار
    نکته مهمی که باید به آن دقت داشته باشید عدم مصرف سیگار است، نیکوتین موجود در سیگار به سطح رویی دندان آسیب وارد کرده و باعث ایجاد لک روی دندان می‌شود. در نتیجه بهتر است در طولانی مدت از کشیدن سیگار خوداری کنید.
  • پولیش کردن کامپوزیت
    علاوه بر تمامی موارد ذکر شده بهتر است هر 6 الی 12 ماه یک بار به پولیش کردن دندان بپردازید، برای اینکار به مراکز معتبر مراجعه کرده و لکه‌های روی دندان را از بین ببرید.

تا چند ساعت بعد از کامپوزیت دندان نباید چیزی خورد؟

با توجه به مراقبت های بعد از کامپوزیت و توصیه دندانپزشک بهتر است تا حداقل پس از 2 ساعت از خوردن و آشامیدن خودداری کنید تا کامپوزیت به بهترین شکل به دندان چسبیده و استحکام لازم را بدست آورند. همچنین تا مدتی به دنبال نوشیدن قهوه، نوشابه و آبمیوه‌های رنگی نباشید چرا که روی رنگ کامپزیت تاثیرگذار بوده و باعث می‌شود دندان دچار لک شود. در حالت کلی دندانپزشکان توصیه می‌کنند تا حداقل 48 ساعت از مواد غذایی و نوشیدنی‌هایی استفاده کنید که تیره رنگ نیستند. همچنین در بازه زمانی 24 ساعت به دنبال مصرف غذاهای نرم و پوره باشید تا آسیبی به سطح رویی دندان وارد نشود. در صورت جویدن غذای سفت و چسبناک ممکن است روکش فرم اولیه خود را از دست داده و شکلی غیرطبیعی داشته باشد در نتیجه حداقل تا 2 روز به نکات ذکر شده دقت کنید.

بعد از کامپوزیت چی بخوریم؟

مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان

بهتر است پس از کامپوزریت کردن دندان به دنبال مصرف مواد غذایی نرم باشید، با توجه به مراقبت های بعد از کامپوزیت بهترین مواد غذایی در این زمینه به شرح زیر هستند:

  1. به دنبال مصرف غذاهای نرم و پخته شده چون ماهی، تخم مرغ، ماکارونی، سوپ و … باشید.
  2. میوه‌های نرمی چون موز، سیب پوره شده و آواکادو را مورد استفاده قرار دهید.
  3. غذاهای کنسروی و نرم که قابل جویدن هستند را مصرف کنید.

علاوه بر این موارد آهسته مواد غذایی را جویده و آن‌ها را به قطعات کوچک‌تر تقسیم کنید. از گاز زدن و جویدن اجسام سخت جلوگیری کرده و به کلینیک‌های معتبر در این زمینه مراجعه کنید تا دندان به مرور زمان دچار تغییر رنگ نشده و نیز طول عمر بالایی داشته باشد.

بعد از کامپوزیت دندان چه چیزهایی نباید بخوریم؟

پس از Composite دندان بهتر است برخی از مواد غذایی را مورد استفاده قرار ندهید، با در نظر گرفتن مراقبت های بعد از کامپوزیت بهتر است به دنبال مصرف مواد غذایی زیر نباشید.

  1. غذاهای سفت و چسبناک را مصرف نکنید چرا که به سطح دندان چسبیده و چسباندن آن باعث آسیب دیدن و فشار آمدن به دندان می‌شود.
  2. برخی از غذاهای اسیدی، پرتقال، گوجه فرنگی و نوشابه‌های گازدار را تا مدتی مصرف نکنید.
  3. بهتر است تا مدتی از خوردن غذاهای سرد و داغ خودداری کنید تا آسیبی به دندان وارد نشود.
  4. جویدن یخ و اشیای سخت به این نوع روکش آسیب وارد می‌کنند در نتیجه بهتر است به این موضوع نیز دقت داشته باشید.

همچنین بخوانید: کامپوزیت نچرال یا طبیعی چیست؟

نحوه مسواک زدن مناسب کامپوزیت

مسواک زدن صحیح کامپوزیت از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده و به طول عمر و زیبایی آن نیز یاری می‌رساند. از جمله تکنیک‌های مهم در هنگام زدن مسواک باید به موارد زیر اشاره داشته باشیم:

  1. مسواک را به طور دورانی و آهسته روی دندان‌های خود بکشید، دقت کنید که نباید برس مسواک را روی سطح دندان فشار دهید.
  2. لبه‌های Composite را به آرامی مسواک بزنید تا بلند نشده یا فرم اولیه خود را از دست ندهد.
  3. بهتر است زبان را نیز مسواک کنید تا باکتری‌های آن از بین بروند.
  4. از خمیر دندان‌های ساینده استفاده نکنید چرا که این نوع متریال روی سطح کامپوزیت را خراشیده و باعث تغییر رنگ آن می‌شوند.

نحوه کشیدن نخ دندان برای کامپوزیت

با توجه به مراقبت هاي بعد از كامپوزيت دندان بهتر است از نخ دندان مناسب استفاده کنید، این متریال دارای روکشی مخصوص هستند تا به مینای دندان آسیبی وارد نشود. نخ دندان پس از بهرمندی از خدمات دندانپزشکی از اهمیت بالایی برخوردار بوده و از تجمع باکتری و پلاک نیز جلوگیری می‌کند بدین ترتیب بهتر است به نکات زیر توجه فرمایید.

  1. مقدار مناسبی از نخ دندان را بریده و آن را دور انگشتان خود بپیچید.
  2. پس از آن نخ دندان را با حرکت آرام بین دندان‌ها حرکت داده و فشار زیادی ایجاد نکنید.
  3. بهتر است برای تمیز کردن کامل دندان از حرکات زیگزاگ استفاده شود.
  4. پس از هر بار استفاده از نخ جدید بهرمند شوید.
  5. در هنگام استفاده از نخ دندان به لبه‌های کامپوزیت نیز دقت داشته باشید.
  6. این کار را با حوصله انجام دهید چرا که ممکن است در دفعه‌های اولین کمی دشوار بنظر برسد.

روش های افزایش طول عمر کامپوزیت

پس از کامپوزیت دندان ممکن است به این فکر باشید تا زمان ماندگاری و طول عمر آن را افزایش دهید، برای مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان توصیه می‌شود به پارامترهای زیر دقت داشته باشید:

  1. در ابتدا باید به نکات ذکر شده دقت داشته و مراقبت‌های لازم را به طور اصولی انجام دهید، بر این اساس هر چند ماه یک بار به کلینیک مراجعه کرده و تحت معاینه قرار بگیرید.
  2. در صورتی که این نوع روکش قرار گرفته روی دندان به مشکلاتی چون لب پر شدن رو به رو شود باید در بازه زمانی کوتاه از دندانپزشک خود مشورت بگیرید.
  3. از مسواک‌هایی با برس نرم‌تر استفاده کنید، همچنین خمیر دندانی را برای مصرف انتخاب فرمایید که دارای جوش شیرین و سدیم کربنات بوده و با فلوراید کم در دسترس قرار می‌گیرد.
  4. بهتر است از نخ دندان نازک استفاده کرده و چند روز یک بار آب نمک را در دهان قرقره کنید.

 بهترین خمیر دندان برای کامپوزیت

اگرچه کامپوزیت دندان از استحکام بالایی برخوردار است اما در مقایسه با پرسلین ونیر مقاومت کمتری داشته و بدین ترتیب توصیه می‌شود که از کشیدن مواد ساینده و خشن روی آن خودداری کنید. در صورتی که خمیر دندان از متریال مرغوب تهیه نشده باشد بدون شک روکش را خراش داده و باعث می‌شود تا ظاهر براق خود را از دست بدهد. خمیر دندانی برای این نوع دندان مناسب است که حاوی فلوراید باشد تا به خوبی میکروب و پلاک را از بین ببرید، البته دقت داشته باشید که فلوراید بالا نیز به این محصول آسیب وارد می‌کند. در نتیجه در صورتی که به دنبال بهترین متریال هستید با کارشناسان داروخانه صحبت کرده و خمیر دندان مناسب را خریداری کنید.

سئو جاب تیم

سئو جاب تیم

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Call Now Button