ایمپلنت دندان یک روش برای جایگزینی ریشه‌های دندان است که با دندان‌های طبیعی سازگاری بالایی داشته و معمولا از جنس تیتانیوم تهیه می‌شود. بر این اساس با بهرمندی از آن افراد نگرانی بابت از دست دادن دندان‌های خود ندارند. نکته مثبتی که در مورد این نوع خدمات دندانپزشکی وجود دارد را باید این موضوع در نظر بگیریم که نرخ موفقیت بسیار بالایی داشته و تنها در برخی موارد خاص بیمار به مشکلات و عوارض احتمالی دچار خواهند شد. دندان ممکن است به دلایل مختلفی از جمله پیری، کشیدن دندان، تصادف و … افتاده و بر این اساس قطعا جای خالی دندان علاوه بر اینکه روی اعتماد به نفس شما تاثیر منفی می‌گذارد باعث مشکلاتی در جویدن غذا نیز می‌شود. ایمپلنت دندان یکی از بهترین روش‌ها جهت جایگزین کردن دندان‌های از دست رفته است.  

ایمپلنت چیست؟

 ایمپلنت دندان نوعی پایه تیتانیومی است که به جای ریشه از دست رفته دندان در استخوان فک قرار می‌گیرد. با توجه به اینکه جنس آن از تیتانیوم بوده و سازگار با بدن است، باعث آسیب به استخوان، لغزش و سرو صدا نمی‌شوند. این فرآیند در دندانپزشکی به صورت حرفه‌ای انجام شده و شرایطی را فراهم خواهد کرد تا دندان‌های سالم و مرتبی داشته باشید و بدین ترتیب دیگر نیاز نیست نگران تکان خوردن دندان یا اذیت شدن در هنگام جویدن غذا باشید.

ایمپلنت دندان

فهرست مطالب

ایمپلنت دندان در استخوان فک نصب خواهد شد، این فرآیند برای جبران فقدان یک یا چند دندان به کار می‌رود. با وجود روش‌های دیگر نظیر بریج دندان، توانایی فراهم کردن حس دندان‌های طبیعی را داشته و بدین ترتیب از تحلیل رفتن استخوان‌های فک نیز پیشگیری خواهد کرد.

فرایند کاشت  معمولاً به صورت دو یا چند مرحله‌ای انجام می‌شود. ابتدا با یک جراحی، پایه پیچی یا فیکسچر در استخوان فک قرار می‌گیرد تا اتصال مناسب با استخوان برقرار شود. سپس زمان لازم برای جوش خوردن آن با استخوان صرف می‌شود که ممکن است چندین ماه به طول بیانجامد. در مرحله بعدی، روکش پروتزی بر روی پایه نصب می‌شود تا دندان مصنوعی به شکل طبیعی و زیبا حاصل شود.

جراحی ایمپلنت دندان

جراحی ایمپلنت دندان یک روش مناسب برای جایگزین کردن دندان‌های از دست رفته یا آسیب دیده است. این روش شامل قرار دادن یک پیچ  در استخوان فک و سپس قرار دادن یک پروتز دندان بر روی آن خواهد بود. این روش به علت استحكام بالا و طولانی مدت بودن آن از دیگر روش‌ها  مانند پل‌ها یا استفاده از دندان‌های مصنوعی، پایداری بیشتری دارد. و توسط جراحان دندانپزشکی متخصص انجام می‌شود و برای افرادی که دندان‌های طبیعی خود را از دست داده‌اند یا دارای دندان‌های آسیب دیده هستند مناسب خواهد بود. 

ایمپلنت دندان چگونه است؟

اقدام به نصب ایمپلنت دندان با استفاده از تکنیک‌های پیشرفته جراحی صورت می‌گیرد. در این روش، پس از تهیه نقشه برداری از فک و استخوان، جراح با استفاده از ابزارهای خاص، جایگاه مناسب برای قرار گیری  را مشخص می‌کند. سپس با استفاده جراحی در استخوان قرار خواهد گرفت. 

بعد از قرارگیری  در استخوان فک، فرآیند جوش خوردن (اوستئوانتگراسی) شروع می‌شود. این فرآیند معمولا طی 3 ماه به طول می‌انجامد و در این مدت، استخوان به آن چسبیده و آن را به عنوان ریشه دندان دریافت می‌کند. در انتها، پایه آن کاملاً به استخوان چسبیده و ثابت می‌شود. 

پس از جوش خوردن آن، روکش دندان (آباتمنت) نصب می‌شود. این روکش دندان به شکل سفت و استواری با پایه آن ارتباط برقرار می‌کند و از لغزش جلوگیری می‌کند. در نتیجه، هنگام صحبت کردن و خوردن غذا، روکش دندان نصب شده به طور طبیعی عمل می‌کند و حس واقعی دندان طبیعی را القا می‌کند.

استفاده از ایمپلنت دندان، تطابق با دندان طبیعی را فراهم می‌کند، بر این اساس ممکن است به مرور زمان شاهد زرد شدن دندان باشید که بر این اساس می‌توانید بلیچینگ دندان انجام دهید تا رنگ دندان نیز به حالت اولیه بازگردد، از لحاظ ظاهری نیز بسیار زیبا و طبیعی به نظر می‌رسد. بنابراین، آنها به عنوان یک راه حل موثر برای زیباسازی چهره شما به شمار خواهد رفت.

مراحل عمل ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان یک فرآیند پیچیده و حساس است بدین ترتیب مراحل آن باید به دست افراد متخصص و کارشناس از جمله دندانپزشکان بریس دنتال انجام شود. مراحل جراحی آن به شرح زیر خواهد بود. 

در ابتدا، پایه فلزی ایمپلنت دندان با یک جراحی دقیق، درون استخوان فک قرار می‌گیرد. این پایه که از تیتانیوم ساخته شده است، به عنوان یک ریشه دندان مصنوعی عمل می‌کند و پایداری بالایی به استخوان‌ها می‌بخشد. 

در مرحله بعدی، استخوان اطراف پایه فلزی به زمان نیاز دارد تا به طور کامل رشد کند. این فرآیند، که به عنوان اوستئوانتگراسی شناخته می‌شود، معمولاً چند ماه به طول می‌انجامد  پایداری و دوام بالایی می‌بخشد. پس از آن یک روکش ظریف که کامپوزیت دندان به شکل دندان طبیعی بر روی پایه فلزی قرار می‌گیرد. این روکش سبب زیبایی دندان شده و حس طبیعی بودن را القا می‌کند. 

استفاده از آن نه تنها امکان جایگزینی دندان از دست رفته را فراهم می‌کند، بلکه به لحاظ ظاهر بسیار زیبا و طبیعی به نظر می‌رسد. به همین دلیل، افراد بسیاری از این روش برای جایگزینی دندان‌های خود استفاده می‌کنند تا از فواید دوام و زیبایی آن بهره‌مند شوند. 

قیمت ایمپلنت دندان 

قیمت ایمپلنت دندان معمولاً بر اساس چندین عامل مختلف تعیین می‌شود. یکی از این عوامل مهم در این زمینه را باید، برند و کیفیت  استفاده شده در نظر بگیریم. برندهای مختلف ادارای قیمت‌های متفاوتی هستند و این می‌تواند تأثیر زیادی در هزینه نهایی داشته باشد. همچنین، جنس و مواد استفاده شده در آن نیز می‌تواند در تعیین قیمت موثر واقع شود.

تعداد و اندازه واحدهای مورد نیاز نیز به عنوان یک فاکتور مهم در تعیین قیمت ایمپلنت دندان مطرح می‌شوند. اگر نیاز به 
آن دارید، قیمت نهایی به طور طبیعی بیشتر خواهد بود. همین طور هزینه‌های جانبی مانند پروتز روکش که می تواند از خدمات لمینت دندان نیز باشد به هزینه نهایی می‌افزاید.

در نهایت، تجربه و مهارت دندانپزشک یا کلینیک نیز  تأثیر مهمی در قیمت گذاری دارد. در مرکز دندانپزشکی بریس، انجام آن توسط پزشکان با تجربه و ماهر با قیمت مناسب انجام می شود و شما می‌توانید برای انتخاب آن  و اطلاع از قیمت نهایی، با همکاران ما در این مرکز مشورت کرده و اطلاعات دقیق‌تری در این زمینه کسب کنید.

انواع ایمپلنت دندان

در زمینه ایمپلنت دندان، امروزه می‌توان انواع مختلفی از مارک‌های آن را مشاهده کرد. اصلی‌ترین تفاوت بین آن به درصد مختصری در آلیاژ و خصوصیات سطحی آن‌ها باز می‌گردد و این تفاوت‌ها به نظر چشمگیر نمی‌رسند؛ اما می‌توانند در کیفیت کاشت و درصد موفقیت درمانی تأثیرگذار باشند.

لازم به ذکر است که مراکز دندانپزشکی از برندهای مختلف  استفاده می‌کنند که این امر می‌تواند بر هزینه کاشت تأثیر بگذارد. بنابراین انتخاب یک ایمپلنت با کیفیت و اعتماد به مراکز دندانپزشکی با تجربه می‌تواند موجب دستیابی به نتایج درمانی بهتر شود.

  1. یکی از انواع معروف ایمپلنت اندواستیل (Endosteal) است که به شکل پایه‌های کوچک و گردی طراحی شده و عمدتاً از جنس تیتانیوم ساخته می‌شوند. این نوع  به عنوان بهترین و رایج‌ترین روش محسوب می‌شود.
  2. ایمپلنت ساب پریواستیل (Subperiosteal) نیز برای افرادی که استخوان مقاومی ندارند، مناسب است. در این روش، پایه‌ای فلزی بر روی استخوان و زیر لثه قرار می‌گیرد و روکش‌های دندان روی آن قرار می‌گیرند.

در ایمپلنت دندان یک مرحله‌ای بعد از قرارگیری پایه درون استخوان فک، قسمتی از آن بیرون از بافت لثه قرار می‌گیرد. این روش تنها یک مرحله جراحی دارد و بعد از بهبودی، دیگر نیازی به جراحی لثه نیست و تاج دندان بر روی پایه بیرون زده قرار می‌گیرد.

اما در روش دو مرحله‌ای، که محبوب‌ترین و رایج‌ترین نوع ایمپلنت دندان است، پس از قرارگیری آن در استخوان فک و زیر بافت لثه، بالای آن بوسیله بخیه بسته می‌شود. سپس پس از طی دوره‌ای از درمان و بهبودی، بافت لثه مجدداً برداشته می‌شود و با جراحی دوم، تاج و روکش دندان به پایه آن متصل می‌شود.

در مرکز دندانپزشکی بریس دنتال،  با بهره گیری از جدیدترین روش‌های پزشکی و توسط تیمی از متخصصین باتجربه  انجام می‌شود. استفاده از روش‌ها و تجهیزات نوین در مرکز دندانپزشکی بریس دنتال، بهبود عملکرد و کارایی را تضمین می‌کند. این روش‌ها نه تنها به درمان آسان‌تر و سریع‌تر کمک می‌کند، بلکه تجربه راحت‌تری برای بیماران فراهم می‌سازند. از جمله این روش‌ها می‌توان به  دیجیتال و  بدون نیاز به جراحی و درد اشاره نمود که در مرکز دندانپزشکی بریس دنتال ارائه می‌شود و شما می توانید به راحتی با همکاران ما  در این خصوص مشورت و برای انجام آن تعیین وقت نمایید.

 

سوالات متداول

ایمپلنت دیجیتال با استفاده جدیدترین تکنولوژی‌ها انجام شده و فرآیند آن با بروزترین فناوری‌ها صورت خواهد گرفت. مراحل قالب گیری به جای خمیر پزشکی به شکل دیجیتال بوده و همچنین عکس برداری با استفاده از دستگاه‌ها انجام خواهد شد. با استفاده از مدل سه بعدی کامپیوتری، متخصص قادر خواهد بود تا به راحتی وضعیت استخوان و عصب را مورد بررسی قرار دهد و بر این اساس باید بگوییم که دیجیتالی کردن خدماتی چون ایمپلنت موجب کاهش درد بیماران می‌شود.

اصولا ممکن است پس از دریافت خدمات ایمپلنت در ناحیه مورد نظر و همچنین لثه‌ها دچار حساسیت و تورم شوید. علائم حساسیت شامل قرمزی، درد، خارش و حتی سوزش در منطقه ایمپلنت یا لثه خواهد بود. بر این اساس بهتر است به دندانپزشک خود مراجعه کرده از او مشورت بگیرید تا با توجه به نوع حساسیت با استفاده از دارو آن را برطرف کند. در صورتی که دارای سابقه حساسیت‌های آلرژیک هستید با پزشک خود مشورت کنید.

با توجه به تحقیقات انجام شده کارشناسان بهترین زمان برای دریافت خدمات ایمپلنت را پس از 20 سالگی در نظر گرفته‌اند. در این سن رشد فک و استخوان به اتمام رسیده و همچنین استخوان‌ها در وضعیت مناسبی قرار دارند. در نتیجه سلامت دهان و دندان‌ها تضمین خواهد شد. همچنین در سنین بعد از بیست سالگی احتمال وجود بیماری‌هایی چون فشار خون بالا و بیماری‌های قلبی نیز کم است.

پس از دریافت خدمات ایمپلنت باید به سلامت و بهداشت دهان و دندان خود توجه داشته باشید، بهتر است از یک مسواک نرم استفاده کنید تا موجب خراش پیدا کردن سطح ایمپلنت نشود. همچنین به طور منظم در روز دو بار مسواک بزنید. این کار را به آرامی انجام دهید و تا چندین روز پس از حراجی محلول آب و نمک را قر قره کنید تا از ایجاد عفونت جلوگیری شود.

به هیچ عنوان از مواد غذایی چسبنده یا ترد استفاده نکنید چرا که موجب خونریزی خواهند شد. از خوردن مواد غذایی سفت همچون نان نیز خوددکاری کنید. تا مدتی به دنبال استفاده از نوشیدنی‌های گازدار نروید. همچنین خوردن آجیل و موادی که سخت بوده و موجب اذیت شدن دندان‌ها می‌شود نیز توصیه نخواهد شد. خوراکی‌هایی که دارای ادویه فراوان هستند نیز امکان بروز عفونت را ایجاد خواهند کرد.