چرا دندان عقل را باید کشید

چرا دندان عقل را باید کشید

چرا باید دندان عقل را بکشیم؟ در چه زمانی باید به فکر کشیدن دندان‌های عقل خود باشیم؟ چگونه از مشکلات دندان عقل جلوگیری کنیم؟

دندان‌های عقل را می‌توان سومین دسته از دندان‌های آسیاب در نظر بگیریم که در بازه زمانی 17 تا 25 سالگی رشد کرده و پشت دهان قرار می‌گیرند بر این اساس دسترسی به آن‌ها دشوار است. این دندان‌ها اغلب به دلیل اینکه فضای کافی برای رویش ندارند در هنگام جویدن مواد غذایی باعث ایجاد مشکلاتی می‌شوند به همین دلیل بهتر است به فکر کشیدن آن‌ها در کوتاه‌ترین زمان باشید تا از ایجاد مشکلات جدی در آینده جلوگیری کنید. برای کشیدن این نوع دندان باید به کلینیک‌های معتبر مراجعه کرده و تحت معاینه متخصصین قرار گیرید تا این نوع دندان در زمان کوتاه کشیده شود.

دلیل کشیدن دندان عقل چیست؟

اغلب افراد به منظور جلوگیری از عوارض دندان‌های عقل نیاز به کشیدن این نوع دندان دارند. از مهمترین دلایلی که نشان می‌دهد باید به فکر کشیدن این دندان باشید را باید درد، دندان‌های نهفته، پوسیدگی سایر دندان‌ها، آبسه و عفونت در نظر گرفت. در برخی از موارد مشاهده می‌شود که این دندان فضای کافی برای رویش ندارد به همین دلیل باعث ایجاد درد، شلوغی و عفونت شده و بر این اساس به دندان‌های دیگر آسیب وارد می‌کند. در صورت مشاهده این وضعیت باید در زمان کوتاه این دندان‌ها را کشیده از تاثیرات آن‌ها روی دهان و دندان جلوگیری شود. علاوه بر این دندان‌های عقل موجب شلوغی و کج شدن دندان‌ها شده و بر این اساس وضعیت دندان‌های سالم را نیز تحت الشعاع قرار می‌دهد که باید به این موضوع نیز دقت داشته باشید.

انواع دندان عقل

اصولا سه نوع دندان عقول نهفته، نیمه نهفته و آشکار وجود دارد که در ادامه تمامی آن‌ها را به طور دقیق مورد بررسی قرار خواهیم داد تا با توجه به نوع دندان خود بتوانید از خدمات درمانی مناسب چون کشیدن دندان، ایمپلنت دندان در تهران و … بهرمند شوید.

 

دندان عقل نهفته

پارامترهای مختلفی از جمله وراثت، کم خونی، راشیتیسم و … در پیدایش دندان نهفته موثر هستند که این نوع دندان باید به کمک جراحی و از سوی متخصصین از لثه خارج شود. این جراحی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است بر این اساس اگر جدی تلقی نشود امکان ایجاد کیسه‌های فولیکولی وجود دارد که به کیست و تومور تبدیل خواهند شد. نکته مهمی که در مورد دندان عقل نهفته وجود دارد را باید تحلیل فک در نظر گرفت به همین دلیل باید در سن 25 تا 30 سالگی برداشته شود. این عمل جراحی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده و در صورتی که به درستی انجام نشود امکان بی حس شدن فک به طور کامل وجود دارد.

دندان عقل نیمه نهفته

وضعیت این دندان نسبت به دندان عقل نهفته بهتر است چرا که نیمی از آن از لثه خارج شده و تنها نیمی از آن به جز تاج پنهان می‌شود. این دندان نیز به دلیل مشکلات بسیار زیاد چون آبسه، سلولیت در لثه و … درد بسیار زیادی را ایجاد کرده به همین دلیل باید با جراحی خارج شود تا از عوارض بیشتر جلوگیری کند. جراحی این دندان به منظور جلوگیری از بیماری‌های لثه، پوسیدگی دندان و کاهش فشار از روی سایر دندان‌ها ضروری بوده که باید زیر نظر متخصصین با تجربه این حوزه انجام شود.

دندان عقل آشکار

دندان عقل آشکار دندانی است که تمامی قسمت‌های آن به خوبی از لثه خارج شده و بر این اساس این دندان از فضای کافی برای رشد در لثه و استخوان برخوردار است. اصولا این دندان به دلیل ماهیتی که دارد مشکلی برای سلامتی دهان و دندان ایجاد نکرده و همچنین به دندان‌های دیگر نیز آسیب وارد نمی‌کند. البته بسیاری از دندان پزشکان این دندان را بلا استفاده و مضر می‌دانند به همین دلیل به مراجعین پیشنهاد می‌کنند تا به دنبال کشیدن آن باشند. بدین ترتیب مراجع با توجه به وضعیت دندان می‌تواند تصمیم بگیرد که باید دندان را بکشد یا نیازی به این کار نیست.

هزینه کشیدن دندان عقل چون قیمت لمینت دندان به پارامترهای مختلفی بستگی دارد که از مهمترین آن‌ها باید به نهفته یا آشکار بودن دندان اشاره کرد.

دندان عقل تحت فشار

در صورتی که دندان عقل جا برای رویش نداشته باشد تحت فشار قرار گرفته و نمی‌تواند به طور کامل رشد کند، به همین دلیل در جهت اشتباه به رشد خود ادامه داده و زاویه نادرستی پیدا کرده و گاها به کناره‌ها بیرون می‌زند. بدین ترتیب این موضوع باعث می‌شود تا دندان‌های مجاور را تحت تاثیر قرار دهد. به همین منظور درد و آسیب بیشتری برای سایر دندان‌ها ایجاد می‌کند. در صورت مشاهده عوامل زیر بهتر است به مراکز درمانی مراجعه کرده و تحت نظر قرار گیرید و دندان را بکشید.

  • در صورتی که احساس درد، فشار، تورم و ناراحتی در فضای دهان داشته باشید.
  • زمانی که مشخص شود دندان جایی برای رشد نداشته و بدین ترتیب به دندان‌های مجاور آسیب وارد می‌کند.
  • زمانی که پس از رشد دندان عقل سایر دندان‌ها دچار پوسیدگی شده و فرآیند مسواک زدن و نخ دندان کشیدن سخت شود.

دندان عقل تحت فشار

مشکلات دندان عقل

اصولا فک به قدری بزرگ نیست که برای رشد 4 دندان دیگر فضا داشته باشد بر این اساس در صورت رشد دندان عقل با مشکلات مختلفی رو به رو خواهید بود. که از جمله مهمترین آن باید به موارد زیر اشاره کنیم.

درد فک و صورت

دندان عقل در صورتی که در زاویه نامناسب رشد کند موجب فشار و درد در فک و گوش می‌شود. همچنین دندان‌های نهفته گاها باعث ایجاد غدد متورم در شانه و گردن شده به همین دلیل باید در سریع‌ترین زمان کشیده شوند.

ایجاد عفونت

با در نظر گرفتن موقعیت دندان و امکان رشد نامناسب آن در لثه این امکان وجود دارد که ذرات مواد غذایی به راحتی در دندان گیر کنند. به همین دلیل این باکتری‌ها سبب عفونت شده و آن را به قسمت‌های مختلف بدن پخش خواهند کرد.

ایجاد کیست

در صورتی که کیست نتواند به طور کامل بیرون آمده و زیر لثه گیر کند به احتمال زیاد در اطراف تاج رشد کرده و نه تنها به دندان بلکه به استخوان نیز آسیب وارد می‌کند. به عنوان مثال برخی از کیست‌ها به سبب تجمع مایعی در بالای دندان ایجاد می‌شوند که علت این تجمع یک مایع ناشناخته است.

پوسیدگی دندان

از اصلی‌ترین مشکلات دندان عقل را باید پوسیدگی سایر دندان‌ها در نظر بگیریم که اصولا به سبب تجمع ذرات غذا و پلاک دندانی ایجاد می‌شود. در صورتی که به فکر درمان این پوسیدگی نباشید استخوان تخریب شده و دندان‌ها در وضعیت بدی قرار می‌گیرند. بر این اساس پوسیدگی دندان باید برطرف شده و با توجه به تغییر رنگ آن باید از خدماتی چون بلیچ کردن استفاده شود که هزینه بلیچینگ دندان آن به متریال مورد استفاده بستگی دارد.

بهم ریختگی دندان ها

در صورتی که فضای کافی برای دندان عقل وجود نداشته باشد این دندان با زاویه نامناسب بالا آمده و بر این اساس موجب جابجایی سایر دندان‌ها از محل اصلی می‌شود که بدین ترتیب روی زیبایی و مرتب بودن دندان‌ها موثر بوده و فرم متقارن دندان را از بین می‌برد.

پریکورونیت

پریکورونیت در حقیقت همان عفونت و تورم دندان عقل است که اصولا در کنار دندان‌های نهفته یا نیمه نهفته ایجاد می‌شود. دندان عقل نهفته می‌تواند یک فلپ از بافت لثه باقی گذاشته که موجب جمع شدن ذرات مواد غذایی می‌شود. اغلب دندان‌های نهفته باعث این مشکل شده اما در نهایت دندان‌های آشکار نیز باید کشیده شوند.

جلوگیری از مشکلات دندانی آینده

به منظور جلوگیری از مشکلات دندان در آینده باید از دندان‌های عقل همانند سایر دندان‌ها مراقبت کنید و همواره تحت معاینه دندان پزشک و کارشناسان این حوزه قرار بگیرید. مراقبت و معاینه مکرر به منظور آگاهی از سالم بودن دندان عقل امری ضروری است، همچنین بهتر است روزانه 2 الی 3 بار به مسواک کردن بپردازید و وقت بیشتری را برای تمیز کردن دهان و دندان صرف کنید. بر این اساس به منظور تمیز کردن دندان از نخ دندان استفاده کرده و برای خارج کردن مواد غذایی از قسمت‌های غیر قابل دسترس از برس‌های اینتر پروگزیمال که مسواک‌های کوچک هستند استفاده کرده و در نهایت با دهان شویه به تمیز کردن دندان بپردازید.

درمان پیشگیرانه

درمان پیشگیرانه از پوسیدگی دندان عقل و جلوگیری از پیشرفت آن از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است، بر این اساس همواره باید با استفاده از مسواک به بهداشت دهان و دندان پرداخته و همواره از نخ و خلال دندان استفاده کنید. همچنین تغییر در رژیم غذایی، کاهش مصرف قند و نشاسته، مصرف غذاهای سالم‌تر و بهرمندی از محافظ دهانی به پیشگیری از مشکلات دندان یاری می‌رسانند. به منظور درمان پوسیدگی دندان‌های عقل همچنین می‌توان از روش‌هایی چون درمان فلوراید استفاده کرد. بهرمندی از روکش و تاج نیز در این زمینه موثر در نظر گرفته می‌شود. بر این اساس تمامی دستور العمل‌های دندان پزشک را رعایت کرده و به طور مکرر به مراکز درمانی رفته و تحت معاینه قرار بگیرید.

عوارض دندان عقل

دندان عقل عوارض گوناگونی دارد که باید به طور دقیق با تمامی آن‌ها آشنا شوید، از جمله مهمترین این عوارض باید به موارد زیر اشاره داشته باشیم.

  • بوی بد دهان و ایجاد پوسیدگی در دندان
  • مشکل در هنگام صحبت کردن و تلفظ نادرست اصوات
  • مشکل در هنگام جویدن مواد غذایی
  • داشتن دردهای مداوم در ناحیه فک و دندان
  • ایجاد آبسه، عفونت، تورم و تب

که این عوارض با رعایت نکات بهداشتی و استفاده از مسواک و دهانشویه کاهش پیدا کرده و قابل پیشگیری هستند.

خونریزی لثه و دلایلی که باعث آن می شود + راه های درمان

از جمله عوارضی که ممکن است پس از کشیدن دندان عقل به آن دچار شوید را باید خونریزی در نظر گرفت، بر این اساس ضروری است که تا 24 ساعت دستور العمل‌های مراقبتی را دنبال کنید. پس از کشیدن دندان تا چند ساعت خون ترشح می‌شود به همین دلیل باید با استفاده از گاز استریل جلوی خون ریزی گرفته شود و تا چند ساعت گاز استریل را روی محل زخم به آرامی فشار دهید. توجه داشته باشید که در این زمان از خوردن مواد غذایی سفت خودداری کرده و به خوبی استراحت کنید تا از خونریزی بیشتر لثه جلوگیری شود.

 

سئو جاب تیم

سئو جاب تیم

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها