دندان مصنوعی یک نوع پروتز است که برای پر کردن جای خالی دندان مورد استفاده قرار گرفته و جایگزینی مناسب و کاربردی برای از بین بردن فضای بین دندانها به حساب میآید. این نوع پروتز نه تنها ظاهری زیبا برایتان به وجود میآورد بلکه عملکرد دهان و دندان را بهبود بخشیده و بر این اساس شرایطی را ایجاد کرده تا به راحتی مواد غذایی را مصرف کرده و کلمات را به طور صحیح ادا کنید. دندان مصنوعی انواع مختلفی دارد و در مدلهای گوناگونی در دسترس قرار گرفته تا با توجه به وضعیت دهان از آن استفاده کنید، در این مقاله به طور تخصصی این پروتز و انواع دندان مصنوعی را مورد بررسی قرار میدهیم. در نتیجه تا انتها با ما همراه باشید.
دندان مصنوعی چیست؟
دندان مصنوعی پروتزی است که به طور اصولی جای خالی دندان را پر کرده و بر این اساس در افزایش اعتماد به نفس افراد نقشی موثر ایفا میکند. از جمله مهمترین مزایای آن باید به بهبود ظاهری صورت و لبخند اشاره کنیم، بر این اساس این محصول راه حلی مناسب برای افرادی است که دچار پوسیدگی دندان، بیماری لثه، از دست دادن استخوان فک و … هستند. همچنین در صورتی که دندان بر اثر تصادف شکسته یا به دلیل اختلال ژنتیکی رشد آن متوقف شده باشد، این محصول میتواند جایگزینی مناسب به حساب آید. بر این اساس در صورتی که نیازمند بهره مندی از این نوع خدمات دندانپزشکی هستید بهتر است به کلینیکهای معتبر این حوزه مراجعه کنید.
انواع دندان مصنوعی ثابت
یکی از بهترین انواع دندان های مصنوعی، دندان مصنوعی ثابت است که از استحکام و مقاومت بالایی برخوردار میباشد، این نوع دندان به طور مستقیم به استخوان متصل میشود و انواع مختلفی دارد که از جمله آنها باید به موارد زیر اشاره داشته باشیم:
- ایمپلنت
از جمله رایجترین انواع دندان ثابت مصنوعی، ایمپلنت دندان است که به جای پروتز متحرک استفاده شده و اصولا به منظور پر کردن یک یا چند دندان بکار گرفته میشود. این روش به شکل تخصصی نسبت به وضعیت دهان و دندان افراد شخصی سازی شده و در آن، دندان با استفاده از پیچ روی استخوان فک تعبیه میشود. از مزایای آن باید به ظاهری طبیعی و دوام بالا اشاره کنیم که قابلیت تعویض را نیز فراهم کرده است. البته هزینه ایمپلنت دندان نسبت به دیگر روش های دندان مصنوعی مقداری بالاتر است. - دندان پروتز با پایه ایمپلنت
دندان با پایه ایمپلنت یک روش متفاوت است که در آن دندان روی بافتی شبیه به لثه نصب شده در نتیجه به طور مستقیم روی فک قرار نمیگیرد، این روش زمانی مورد استفاده قرار میگیرد که چند دندان یا همه دندانهای خود را از دست داده باشید. راحتی زیادی را در حین غذا خوردن و حرف زدن ایجاد میکند، تنها نکته قابل توجه این است که باید استخوان فک قوی باشد در غیر این صورت برای قرار گیری دندان مصنوعی میبایست عمل پیوند استخوان انجام دهید. - پروتز جزئی ثابت
این روش معمولا برای از دست دندان 2 یا چند دندان مورد استفاده قرار میگیرد، اصولا در پروتز جزئی ثابت دندان اول و آخر پیچ میشوند. سپس دندانهای وسط به آنها متصل شده، بر این اساس میتوان گفت که ایمپلنت شبیه به یک پایه عمل میکند تا دندانهای وسط را نگه دارد. - بریج ثابت
در صورتی که فرد چندین دندان خود را پشت سر هم از دست داده باشد بهتر است از بریج ثابت استفاده کند، البته در این زمینه دندانپزشک باید در ابتدا وضعیت دهان و دندان را به طور تخصصی مورد بررسی قرار داده و سپس روش مناسب را به افراد پیشنهاد کند. در بریج از دندانهای دو طرف فک برای پشتیبانی استفاده میشود، این روش درمانی اصولا طول عمری 5 الی 15 ساله دارد. - ایمپلنت all on 4
در ایمپلنت قوس کامل، تمامی دندانها کشیده شده و یک قوس کامل از دندان روی چهار ایمپلنت قرار میگیرند که دوام بالایی داشته و از استحکام زیادی برخوردار هستند. در این روش تراکم استخوان فک اهمیت بسیار زیادی ندارد به همین دلیل برای افراد دیابتی یا افرادی که استخوان ضعیفی دارند گزینه مناسبی به حساب میآید.
انواع دندان مصنوعی متحرک
در صورتی که استخوان فک استحکام و مقاومت کافی نداشته باشد به منظور قرارگیری دندان مصنوعی جدید بهتر است از دندان متحرک استفاده شود. از جمله انواع دندان مصنوعی متحرک باید به موارد زیر اشاره داشته باشیم:
- دندان مصنوعی ژله ای
دندان ژلهای یکی از انواع دندانهای مصنوعی متحرک است که به منظور تهیه آن، دندان روی پروتز ژلهای قرار گرفته در نتیجه نسبت به پروتز ساده قیمت بالاتری دارد. دقت داشته باشید که بخش ژلهای به لثه چسبیده شده به همین سبب چسب یا گیرهای برای قرار گرفتن دندان مورد استفاده قرار میگیرد. - دندان مصنوعی متحرک تکه ای
اصولا از این محصول در زمانی استفاده میشود که فرد داخل دهان یک یا چند دندان طبیعی داشته باشد، در این روش دندان با بهرمندی از سیم به یکدیگر متصل شده و فرد این امکان را دارد تا دندان را داخل دهان قرار داده یا آن را از دهان خارج کند. همچنین دندانها روی یک قسمتی شبیه به لثه نصب شده و داخل دهان محکم خواهند شد. - دندان مصنوعی متحرک کامل
از بهترین روشها برای دندانهایی است که دارای لثه تحلیل رفته هستند، در این روش درمانی دندان روی پایهای با رنگ لثه قرار میگیرد و شرایطی ایجاد میشود تا فرد به راحتی آن را به هنگام خواب از دهان خود خارج کند. توصیه میشود این دندان هر 5 الی 7 سال عوض شود، در صورت مراقبت اصولی عمر آن افزایش پیدا میکند.
جنس دندان مصنوعی از چیست؟
انواع دندان مصنوعی از متریال مختلفی تهیه میشوند، مواد اولیه به طور مستقیم روی هزینه آن موثر هستند. از جمله مواد اولیه مورد استفاده در ساخت این نوع دندان باید به موارد زیر اشاره داشته باشیم:
- اکریلیک
از جمله بهترین متریال است که مقرون به صرفه بوده و ظاهری طبیعی ایجاد میکند، البته باید گفت که به مرور زمان ممکن است تغییر رنگ بدهد. از اکریلیک برای پروتز کامل و پارسیل متحرک استفاده میشود. - رزین کامپوزیت
این محصول نسبت به اکلریلیک استحکام و مقاومت بیشتری داشته و رنگ آن با رنگ دندان طبیعی سازگار است، اغلب برای ساخت روکش از این نوع متریال استفاده میشود. - پورشلن
ظاهری طبیعی داشته و از استحکام بالایی برخوردار است، در برابر لک شدن مقاومت زیادی از خود نشان میدهد و به منظور ساخت بریج کاربرد عمل کرده و با قیمت بیشتری عرضه میشود. - فلز
اغلب از فلز برای پایه دندان مصنوعی استفاده میشود چرا که استحکام بالایی داشته و در برابر ضربه و فشار مقاوم است. همچنین به منظور پوشاندن آن از روکش چینی یا رزین ونیر استفاده میشود. - زیرکونیوم
مادهای زیست سازگار بوده و با ظاهر طبیعی در اختیار قرار گرفته است، اصولا در ساخت روکش و بریج کاربردی ظاهر شده که قیمت بالایی دارد.
مزایای دندان مصنوعی
بهرمندی از انواع دندان مصنوعی به جای دندانهای از دست رفته مزایای بسیار زیادی را با خود به همراه دارد، که در ادامه برخی از مهمترین آنها را مورد بررسی قرار میدهیم:
- این محصول به خوبی فضای خالی بین دندان را پر کرده و به همین دلیل ظاهری زیبا و طبیعی برای دندان ایجاد کرده و روی اعتماد به نفس افراد تاثیری مثبت دارد.
- با بهرمندی از آن شرایطی ایجاد میشود تا بیمار بتواند به بهترین شکل عملکرد دهان و دندان خود را بهبود بخشیده و به خوبی با دیگران ارتباط برقرار کند.
- هزینهای مقرون به صرفه داشته و با قیمتی مناسب شرایطی به وجود میآورد تا دندانهای از بین رفته را به خوبی جایگزین کنید.
- این محصول از متریال درجه یک تهیه شده به همین دلیل هم توانسته در برابر ضربه و فشار زیاد مقاومت بیشتری از خود نشان دهد.
- از تغییر شکل صورت بر اثر نداشتن دندان و فرو رفتگی گونه جلوگیری کرده و این امکان را ایجاد میکند تا فشار به طور یکنواخت روی دندانها ایجاد شود.
- مانع تحلیل رفتن استخوان فک شده و شکل طبیعی آن را به بهترین نحو حفظ میکند.
بهترین مرکز برای قرار دادن دندان مصنوعی
در صورتی که یک یا چندین دندان خود را از دست داده و به فکر قرار دادن دندان مصنوعی هستید بهتر است به مراکز معتبر در این زمینه مراجعه کرده تا از بهترین خدمات در این زمینه بهرمند شوید، بریس دنتال از جمله مجموعههایی است که سالها در این حوزه فعالیت داشته و شرایطی را ایجاد کرده تا با خیال راحت بتوانید از بهترین انواع دندان مصنوعی بهرمند شوید. بدین ترتیب بهتر است پیش از دریافت خدمات در این زمینه با شمارهها تماس گرفته و به مشاوران متصل شوید، بدین ترتیب سوالات خود را مطرح کرده تا اطلاعات کافی در این زمینه در اختیارتان قرار گیرد. خدمات در این مرکز به طور اصولی و تخصصی با استفاده از بهترین تجهیزات صورت گرفته در نتیجه با اطمینان کافی به درمان جایگزینی دندانهای از دست رفته بپردازید.
هزینه انواع دندان مصنوعی چقدر است؟
هزینه انواع دندان مصنوعی به پارامترهای مختلفی بستگی دارد که باید در ابتدا به تمامی آنها دقت داشته و سپس قیمت نهایی را در نظر بگیرید. از جمله مهمترین پارامترها در این زمینه باید به موارد زیر اشاره داشته باشیم:
- نوع دندان و روش درمانی به طور مستقیم روی هزینه موثر واقع میشود در نتیجه باید به آن دقت داشته باشید، بر این اساس در صورتی که به دنبال دریافت دندانهای مصنوعی کامل باشید باید مبلغ بیشتری بپردازید.
- همانطور که اشاره شد این نوع دندان از متریال مختلفی چون اکریلیک، فلز و سرامیک تهیه شده که هر کدام بسته به ساختاری که دارند قیمتی متفاوتی خواهند شد.
- بی شک به هر میزان تعداد دندان افزایش پیدا کند، قیمت نهایی آن نیز بالا خواهد رفت در نتیجه به این موضوع دقت کنید.
- وضعیت دندان و پیچیدگی در درمان از جمله عواملی هستند که روی هزینه نهایی موثر در نظر گرفته میشود.
- برخی از بیمهها هزینه بهرمندی از دندان مصنوعی را تحت پوشش قرار داده به همین دلیل قیمت نهایی این نوع خدمات را کاهش میدهند.