کامپوزیت دندان (dental composite) یک ماده چسبنده است که مینای دندان را به عاج متصل کرده و بدین ترتیب به ترمیم دندان و مرتب کردن آن میپردازد.این روش و تکنیک اسید اچ، دو روش پیشرفته عمده در دندانپزشکی برای ترمیم دندان محسوب می شوند. مواد تشکیل دهنده آن ترکیبی از مواد پلاستیکی و شیشهای به همراه رزین است که بهراحتی قابلیت رنگ کردن دارد تا مشابه دندان طبیعی به نظر آید. به دلیل ظاهر نسبتاً طبیعی و قیمت مقرونبهصرفه، آمالگام نقره جای خود را به سرعت به کامپوزیت برای ترمیم دندان داد. تا لبخندی زیبا را به شما هدیه کند. این ماده بر روی مینای دندان چسبیده و ظاهری زیبا به دندانهای خراب می دهد و همچنین با یک هزینه مناسب مانند قیمت لمینت دندان، دندانتان را احیا کنید و در ایجاد دندانهای سفید و مرتب قدم بزرگی بردارید.
فهرست مطالب
عکس قبل و بعد کامپوزیت دندان
عکس قبل و بعد کامپوزیت دندان در صورتی که تمایل دارید تا از این نوع خدمات دندان پزشکی بهرمند شوید شرایطی را ایجاد میکند تا یک دید جامع در مورد اصلاح و ترمیم لبخند دندان پیدا کنید. در بررسی عکس قبل و بعد composite به طبیعی بودن نصب آن دقت فرمایید تا فرم دهی و پولیش، به دندان طبیعی شباهت زیادی داشته باشد. به عیوب ظاهری دقت کنید، کج بودن و شکستگی دندانها را مورد بررسی قرار دهید چرا که تمامی آنها باید به بهترین شکل پوشیده شده باشند. توجه به رنگ دندان، فاصله بین دندانها، پوشاندن لکهها، پوشش شکستگی دندان و … در عکسهای قبل و بعد از کامپوزیت کردن دندان از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
کامپوزیت دندان چیست؟
کامپوزیت دندان یک ترکیب خمیری است که تمامی حفرهها و ناهمواریهای دندان را به خوبی از بین برده و به دلیل اینکه فاقد هرگونه ترکیب فلزی است مانع آسیب دیدگی به سطح دندان خواهد شد. و به صورت جداگانه بر روی دندانها قرار می گیرد و عیوب آنها را پوشش می دهد.
این مواد از متریالی چون گلاس، رزین و کوارتز تشکیل میشوند و به صورت خمیری شکل در اختیار دندانپزشکها قرار میگیرند. بدین ترتیب در تماس با نور حالت سفت و سختی به خود خواهند گرفت. این ماده خمیری به رنگ دندان تهیه شده تا ظاهری طبیعی و جذاب به لبخندتان بدهد. بعد از اتمام کار دندان پزشک به وسیله اشعههای مخصوص تثبیت میشود تا از حالت خمیری خارج شود. این مواد 5 تا 10 سال با توجه به کیفیت مواد بر روی دندان دوام دارد. با مراقبت های بیشتر میتوانید طول عمر کامپوزیت دندان را افزایش دهید.
مراحل کامپوزیت دندان
کامپوزیت دندان مراحل مختلفی دارد که در ادامه به بررسی دقیق آنها خواهیم پرداخت. این مراحل شامل موارد زیر خواهند شد.
مرحله اول: آماده سازی دندان
آماده سازی دندان در این روش شامل عملیاتی چون ترمیم دندانهای آسیب دیده بوده تا هرگونه نقصی در سطح دندان رفع شده و آماده برای قرار گرفتن کامپوزیت روی دندان باشد. نکته مهمی که در این زمینه وجود دارد را باید این موضوع در نظر بگیریم که باید قابل از بهرمندی از این خدمات دندان را تمیز کرده و مسواک بزنید.
مرحله دوم: لایه گذاری کامپوزیت دندان
لایه گذاری در کامپوزیت دندان مرحله به مرحله انجام میشود. پس از قرار دادن اولین لایه از مواد، نوری مخصوصی آن را در جای خود سفت میکند. وقتی اولین لایه انجام جایگذاری شود نوبت به لایههای دیگر میرسد. این کار تا زمانی ادامه پیدا میکند که به طور کامل شکل دندان پوشش داده شده باشد.
مرحله سوم: فرم دهی در کامپوزیت دندان
فرم دهی در کامپوزیت دندان پس از لایه گذاری انجام شده تا شکل طبیعی دندان حفظ شود. تراشیدن دندان باید به وسیله ابزارهای مخصوص پزشکی و با دقت انجام شود. بدین ترتیب پیشنهاد میشود تا به دندانپزشکیهای متخصص در تهران از جمله بریس دنتال مراجعه کنید تا این اقدام به صورت حرفهای صورت گیرد.
مرحله چهارم: تثبیت دندان در کامپوزیت
تثبیت کردن دندانها در کامپوزیت دندان مرحله بعد از فرم دهی است. در این قسمت حالت نهایی دندان توسط پزشک طراحی میشود. این مرحله باید با دقت و ظرافت خاصی صورت گیرد تا دندانهای طبیعی و زیبا داشته باشید.
مرحله پنجم: پالیش در کامپوزیت دندان
پالیش در کامپوزیت دندان از مراحل آخر به شمار میآید. در این مرحله شکل دندان مرتب شده و با دیگر دندانها تطابق پیدا خواهد کرد. همچنین این مرحله در درخشان شدن و زیبایی دندان تاثیر زیادی دارد.
انجام کامپوزیت دندان چقد طول می کشد؟
در جواب به سوال کامپوزیت دندان چقدر طول می کشد؟ باید بگوییم که کامپوزیتهایی مانند ونیر در یک جلسه و به ازای هر فک 3 ساعت انجام خواهد شد. اما گاهی دندان مراجعه کننده دچار مشکلات قبلی بوده و برای رفع آن ها نیاز به جلسات درمانی می باشد. خوشبختانه این روش مدت زیادی برای درمان نداشته و از خدماتی نظیر ارتودنسی به مدت زمان کمتری نیاز پیدا خواهد کرد . البته یکی از عوامل مهم در تعیین مدت زمان آن، شرایط دهان و دندان مراجعه کننده است.
پارامتری که روند مراحل این روکش دندان را تسریع میبخشد را باید تبحر و تجربه دندان پزشک در نظر گرفت. دندان پزشکهایی که مهارت بالایی در این حوزه دارند به صورت حرفهای تمامی مراحل را از صفر تا صد برایتان انجام خواهند داد.
هزینه کامپوزیت دندان
هزینه کامپوزیت دندان به چه صورت محسابه می شود؟ شاید برایتان پیش آمده باشد که قصد کامپوزیت داشته و هر کلینیک قیمتی متفاوت به شما ارائه داده است. چه چیزی باعث تفاوت قیمت ها می شود؟ از دلایل عمده در تفاوت هزینههای آن باید به کیفیت های گوناگون شرکت های سازنده متریال اشاره داشته باشیم. طبیعتا مواد اولیه درجه یک قیمت بالاتری دارند. بعضی از مواد وارداتی بوده و براساس قیمتهای جهانی تغییر می کنند. مواد اولیه ساخته شده در کشورهای آمریکا، سوئیس، آلمان و ژاپن معمولا کیفیت های بالاتری نسبت به سایر کشورهای سازنده دارند.
البته در خصوص اطلاع از هزینه آن می توانید با همکاران ما در مرکز دندانپزشکی بریس دنتال مشورت نمایید تا با بصورت دقیق از هزینههای مربوط به انجام این روش مطلع شوید. در مرکز دندانپزشکی بریس دنتال بهترین مواد اولیه توسط پزشکانی با تجربه و ماهر مورد استفاده قرار خواهند گرفت. از بابت هزینه ها نیز باید اطمینان دهیم که در کنار انجام کار تضمینی و با کیفیت از قیمت های مناسب این مرکز بهره مند خواهید شد.
نوع کامپوزیت | قیمت کامپوزیت | ضمانت طول عمر |
قیمت کامپوزیت درجه ۱ | ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان | ۲ سال |
قیمت کامپوزیت درجه ۲ | ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان | ۱ سال |
قیمت کامپوزیت درجه ۳ | ۲ میلیون تومان | ۶ ماه |
قیمت کامپوزیت درجه ۴ | ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان | ندارد |
مزایای کامپوزیت دندان
مزایای کامپوزیت های دندان باعث شده تا امروزه افراد زیادی علاقه مند به انجام این روش درمانی شوند. برخی از مهمترین مزایای آن به شرح زیر قابل تعریف است.
- دندان هایتان تراش کمتری می خورند.
- بافت لثه و دندان تا حدودی حفظ خواهد شد.
- مواد روی دندان های خودتان گذاشته شده و فاصله ها بین آنها با مواد گذاری از بین خواهد رفت.
دندان پزشکان ماهر مرکز دندانپزشکی بریس دنتال سعی دارند تا با موادگذاری دقیق و رنگ های طبیعی زیبایی چهره شما عزیزان را دو چندان کنند. انتخاب رنگها براساس رنگ طبیعی دندان مانند بلیچینگ دندان انجام میشود تا ظاهری غیر طبیعی و جلوهای زشت نداشته باشد.
کامپوزیت دندان جلو چیست؟
کامپوزیت دندان شامل دندانهایی میشود که به هنگام لبخند زدن قابل مشاهده است. امروزه افراد برای زیبایی ظاهر فقط دندانهایی جلویی را ترمیم میکنند و برای دندانهای عقب هزینهای نمیپردازند. ترمیم دندانهای جلو به وسیله این معجزه زیباسازی دندان لبخند جذاب یا هالیوودی را برایتان به ارمغان آورده و شرایطی را ایجاد خواهد کرد تا چهره شما زیباتر به نظر برسد. دندانهایی که جلوه بیشتری در لبخند دارند معمولا اهمیت خاصی برای افراد داشته و پزشک نیز دقت بیشتری برای آنها به خرج خواهد داد. در این نوع کامپوزیت تمامی مراحل ذکر شده، فقط برای دندانهای جلویی به کار میروند. مواد گذاری بر روی دندان اقدامی است که توسط کارشناسان انجام شده و توسط اشعههای مخصوص تثبیت می شود. این کار به علت محدود بودن تعداد دندانها در مدت زمان کمتری صورت خواهد گرفت.
کامپوزیت دندان در تهران
کامپوزیت دندان در تهران را می توانید توسط کلینیک های متعددی انجام دهید. اما تفاوت کلینیک بریس دنتال با سایر دندان پزشکیها چیست؟ در این مجموعه پزشکانی مجرب و حرفهای مشغول به کار هستند که میتوانند بهترین خدمات زیبایی را به شما ارائه دهند. متاسفانه برخی از پزشکان تازه کار اقدام به انجام این کار کرده و ظاهری غیر طبیعی را برای لبخند و صورتتان ایجاد میکنند . در مجموعه ما خبری از ظاهر غیر طبیعی نیست و همه مراحل خیلی دقیق و ظریف برایتان انجام خواهند شد وحتی در صورت نداشتن دندان با ایمپلنت دندان برای شما دندان جایگزین میشود تا لبخندی زیبا و مرواریدی داشته باشید. اما مهمترین وجه تمایز ما با بقیه در این جا است که بهترین مواد اولیه توسط پزشک متخصص با قیمتهای استثنایی برایتان انجام خواهد شد.
کاربردهای کامپوزیت دندان
مهم ترین و اصلیترین کاربرد کامپوزیت دندان، ترمیم دندان های دارای حفره و ناهمواری است. این حفره های بسیار کوچک در اثر پوسیدگی دندان بنا به علل مختلف روی سطح دندان ایجاد می شوند و شکل ظاهری دندانها را زشت و نامرتب میکند. اما خود این پوسیدگیهای دندانی بر اثر تولید اسیدهای منتج شده از باکتری ها و پلاک های دهان ایجاد می شوند و باعث فرسودگی مینای دندان می شوند. در نتیجه یکی از اصلی ترنی کاربردهای این مورد، پرکردن این حفرههای دندانی است. کاربرد دیگر کامپوزیت، هدیه کردن لبخندی زیبا و بهبود شکل ظاهری دندان می باشد. به منظور ترمیم دندانهایی که دچار شکستگی شده اند و یا دندانهایی که عاج آنها فرسایش پیدا کرده است، همچنین دندان های دارای فاصله و نامرتب از کامپوزیتها استفاده میشود.
به کار بردن کامپوزیت برای دندانهای شکسته و فاصلهدار تنها با هدف انجام زیبایی نیست بلکه این تکنیک یکی از روشهای درمانی است که از آن جهت درمان دندان درد و برطرف کردن مشکلات فک و دهان نیز استفاده میشود. کاربرد مهم دیگر آن حفظ ماندگاری و سلامت دندانها می باشد تا از پوسیدگی های احتمالی جلوگیری کند. از کاربردهای مهم دیگر ترمیمی روش کامپوزیت، اصلاح دندان های کج و رفع بدشکلیهای دندان است که با انجام آن دندانهای صاف و مرتبی خواهید داشت و اگر دندانی را از دست داده باشید می تونید با ایمپلنت دندان آن را جایگزین کنید. از طرفی به منظور سفید کردن دندان ها به کار می رود و حتی برای روکش کردن دندان های نیز استفاده می شود و برای اصلاح دندان های نیش، خرگوشی و دندان های جلو کاربرد فراوان دارد.
و تفاوت آن با بلیچینگ در این است که در بلیچینگ دندان تنها می توان دندان ها را سفید کرد و امکان تغییر فرم آن وجود ندارد ، اما در کامپوزیت علاوه بر سفید کردن دندان ها می توان فرم ، اندازه و ظاهر دندان ها را هم تغییر داد .
تأثیر کامپوزیت بر سلامت و زیبایی دندان چیست؟
کامپوزیتهای دندانی در هر نوعی که باشند، اعتماد به نفس افراد را افزایش می دهد و زیبایی لبخند را دو چندان میکند. به منظور درک بهتر تاثیر آن بر روی دندان ها در چهره ی افراد، بهتر است قبل از انجام و بعد از انجام یک عکس بگیرید تا به میزان تأثیر آن را روی زیبایی چهره ی افراد پی ببرید. کامپوزیتهای دندانی علاوه بر زیبایی ظاهری از شکستن دندانها، فرسایش و پوسیدگی دندانی جلوگیری کرده و رفع دنداندرد نیز به کار می رود.
انواع کامپوزیت دندان
دندانپزشک بر اساس شرایط فرد، نوع دندان فرد، تعداد دندانهایی که به کامپوزیت احتیاج دارند، بهترین نوع آن را برای هر فرد انتخاب میکند.
انواع کامپوزیتهای دندانی شامل:
- :روکشهای کامپوزیتی سرامیکی یا پرسلن
روکش های پرسلن ها نوعی مواد سخت سرامیکی هستند که از آنها جهت ترمیم دندانها و افزایش زیبایی ظاهری دندان ها استفاده میشود. به منظور استفاده از این نوع روکش به قالبگیریهای تخصصی و اندازهگیریهای کامپیوتری احتیاج است. بیشترین کاربرد این روکشهای کامپوزیتی پرسلن ترمیم دندانهای قدامی و خلفی و رفع مشکلات جدی دندانهاست
- :رزین کامپوزیتها که خود نیز شامل موارد
با گسترش ترکیبات رزینهای اکریلیکی، این ترکیبات توسط ذرات معدنی تغییرشکل پیدا کرده و با استفاده از پایه پلیمرهای رزینی، مبنایی برای ترمیم دندان ها شدند. به این دسته از مواد رزینهای کامپوزیتی می گویند که شامل یک ترکیب پرکننده ی معدنی و یک پایه رزینی هستند که با قدرت بالا و خواص فیزیکی مناسب به دندانها تزریق می شوند. رزین کامپوزیت ها را بر اساس اندازه، ترکیب پرکننده ی معدنی و مقدار دسته بندی می کنند. از انواع دیگر این مدل کامپوزیت می توان به کامپوزیتهای میکروفیل، کامپوزیتهای ماکروفیل، کامپوزیتهای هیبریدی و نانو هیبرید اشاره کرد.
- :ips کامپوزیت
یکی از جدیدترین انواع آن مورد استفاده در حوزه دندانپزشکی، کامپوزیتهای ips هستند. این نوع ماندگاری و استحکام خیلی بالاتری دارند و به خاطر ساختار و ماهیت آنها در مقایسه با سایر انواع آن سازگاری بیشتری با لثهها دارند. بروز مشکلاتی چون عفونت لثه در این مدل کامپوزیتهای دندانی کمتر دیده می شود.
- اما دستهبندی دیگرکامپوزیت ها، بر اساس محل و نوع استفاده ی آنها است. انواع آن که در این دسته قرار دارند شامل کامپوزیت های قدامی، کامپوزیتهای خلفی، کامپوزیت های مایع در این دستهبندی قرار میگیرند. روش دیگر دسته بندی کامپوزیت ها، دسته بندی آنها بر اساس برند
- .سازنده می باشد. یکی از شناختهشدهترین برند کامپوزیت سارماکو است که محصول کشورسوییس میباشد.
بهترین کامپوزیت دندان
بهترین کامپوزیت برای دندان باید از کیفیت استاندارد و استحکام بالا برخوردار باشد تا علاوه بر ایجاد ظاهری زیبا در برابر ضربات احتمالی در هنگام غذا خوردن یا حرف زدن مقاوم عمل کند. شفاف و براقیت این نوع روکش از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده چرا که به طور مستقیم روی چهره افراد تاثیرگذاشته و زیبایی صورت را تحت تاثیرقرار میدهد. بهترین کامپوزیت باید فرم پذیری بالایی داشته و منعطف باشد تا دندانپزشک در صورت نیاز بتواند به راحتی تغییرات لازم را روی آن اعمال کند. در انتخاب بهترین نوع این روکش حتما به تنوع رنگی دقت داشته باشید تا طیف رنگی مورد نظر با صورت مطابقت داشته باشد. سازگاری با دهان و لثه و ضد حساسیت بودن متریال مورد استفاده در این محصول نیز از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
مقاوم ترین کامپوزیت دندان
مقاوم ترین کامپوزیت دندان باید از کیفیت بالایی برخوردار باشد و در مقابل فشارهای وارد شده از دندان محافظت کند. متریال اگر مقاوم باشند طول عمر بالایی پیدا کرده و شرایطی را ایجاد میکند تا مدت زمان بیشتری از آنها استفاده کنید. در صورتی که روکش از متریال درجه یک ساخته شده باشد و بتوانید بر اساس دستور العملهای کارشناسان از آن نگهداری کنید طول عمری برابر با 5 تا 7 سال دارد. مقاوم ترین نوع کامپوزیت پس از گذر 7 سال فرم و حالت اولیه خود را حفظ کرده و نیاز به تعویض ندارد تنها باید از سوی دندانپزشک معاینه و بررسی شود. بدین ترتیب همواره از نخ دندان و مسواک استفاده کنید تا از پوسیدگی، شکستگی، ترک خوردن و … دندان جلوگیری شود.
سوالات متداول
در برخی موارد در صورتی که به پزشک متخصص و کارشناس در این زمینه مراجعه نکنید امکان پوسیدگی دندان وجود دارد، در حالت جامع باید بگوییم که اگر کامپوزیت سر جای خود قرار گرفته و تمامی مراحل به صورت اصولی از سوی دندانپزشک انجام شود امکان بروز پوسیدگی در دندانها وجود نخواهد داشت. همچنین استفاده از متریال مرغوب از ایجاد پوسیدگی جلوگیری خواهد کرد.
در صورتی که پس از دریافت کامپوزیت میخواهید آن را ریمو کنید بهتر است در ابتدا با پزشک متخصص صحبت کرده و با توجه به تایید او این امکان ایجاد خواهد شد تا ریمو کردن کامپوزیت انجام شود. برای حذف آن اصولا از دستگاه لیزر استفاده میشود و از طریق ترکیب نمک و آب و تبدیل شدن آن به یک اسید و باز، آب در سیمان کامپوزیت حل شده و آن را شل خواهد کرد. بر این اساس به راحتی فرآیند ریمو کردن انجام خواهد شد.
در یک جواب باید بگوییم که خیر، کامپوزیت یک راه حل دائمی نیست اما بسته به نحوه نگهداری شما بازه ماندگاری آن متغیر بوده و اصولا 5 تا 10 ساله خواهد بود. بر این اساس به هر میزان به خوبی از دندانها نگهداری کنید این امکان به وجود خواهد آمد تا مدت زمان بیشتری کامپوزیت روی دندانها باقی بماند.
بهترین رنگ، ترکیبی است که با رنگ صورت شما هارمونی زیبایی به وجود آورد، بر این اساس به 3 پارامتر مختلف از جمله رنگ پوست، رنگ دندان و لب توجه میشود. بهتر است رنگی را انتخاب کنید که جلوه طبیعیتری را در صورت ایجاد کند. در این زمینه از کارشناس مشورت بگیرید. نکته مهمی که در این زمینه وجود دارد این است که کنتراست بین کامپوزیت و سفیدی چشم باعث میشود تا صورت چهرهای غیر طبیعی به خود بگیرد در نتیجه به این موضوع نیز دقت داشته باشید.
به منظور مراقبت از دندانها پس از کامپوزیت بهتر است تا مدتی از خوردن غذاهای سفت خودداری فرمایید، همچنین به دنبال مصرف غذاها و نوشیدنیهای رنگی نباشید چرا که موجب ایجاد لک خواهند شد. در هنگام جویدن و گاز گرفتن حتما به آرامی این کار را انجام دهید. به هیچ عنوان دندان قروچه نکرده و با استفاده از دهانشویههای بدون الکل همواره دهان خود را شسته و همواره از مسواک و نخ دندان استفاده کنید.